Fem ESK-spillere til VM med det norske landslaget i Ultimate Frisbee

– Det var i desember vi fikk vite at vi skulle av gårde til WUGC (World Ultimate and Guts Championship) i London for å spille Ultimate på det norske landslaget. Fra ESK var vi hele fem spillere som ble tatt ut til laget; Kristine, Ingrid, Haakon, Magnus og Ole.

Det ble et halvår med hard trening og forberedelser både ute og inne, både på taktikk, teknikk, utholdenhet og styrke. Som en siste oppkjøring reiste vi på to turneringer med landslaget, til Heidees i Tyskland og Windmill i Nederland.

Deretter startet alvoret for fullt i England.  Fra 18. til 25. juni møttes landslag fra alle verdens hjørner til en opplevelse for livet.  Som deltakere stod vi foran en uke med kamper mot verdens beste motstandere!

Sist gang Norge stilte i VM i Ultimate Frisbee var i juli i 1990. Den gangen var det på hjemmebane på Ekebergsletta. Det skulle altså ta 26 år før vi på ny skulle stille lag, denne gang i mixed divisjon.

Norge kom på en god 21. plass etter syv kamper

I første gruppespill møtte vi Kina, Polen og Irland.

06192016_161457_GT
Ole Kristian i defence mot Kina

– Vi var en gjeng med spillere som det klødde i fingrene etter å få spilt litt Ultimate Frisbee. Etter å ha sett på åpningsshowet, var det på tide å varme opp til første kamp mot Kina. Vi viste lite om hva som ville møte oss der. Til pause ledet vi 7-4 og vi hadde god kontroll på kampen til slutt. Vi vant kampen 13-7.

– Vår andre kamp mot Polen ble spilt en regn- og vindfull mandags morgen. På tross av hard innsats kom vi aldri helt inn i kampen, og det ble et tap på 15-4.

– Mandagens andre kamp mot Irland, ble mye lysere da solen om sider tittet frem og vinden var litt mindre tilstede. Mange av oss husker kampen mot dem i fjor under EM, da vi tapte 17-1. Det ville vi nødig gjenta. Vi starter bra og tar ledelsen 1-0, og vi spiller jevnt med dem frem til 3-3. Derifra og ut begynner vi å gjøre flere feil og tapte mange poeng på rad, og taper til slutt 15-7. Men vi ga aldri opp, og vi ga Irland en mye hardere kamp enn sist.

Magnus i akjon mot Irland

Tirsdagen var det kun en kamp på programmet, denne gangen mot Sveits. Dette var første av to kamper i andre gruppespill. Været var lettere enn på mandagen, men også i denne kampen var det en del vind. Kampen var jevn lenge, men Sveits tok til slutt overtaket og vant 13 – 9.

Onsdag morgen stod Slovakia for tur, Vi var motiverte og ville vise dem hva vi var lagd av, vi holder godt med i første omgang, vi ligger under 8-5. i 2. omgang er det lite som stemmer, vi mister disk litt mye og vi scorer ikke ett poeng. Vi taper til slutt 15-5.

06222016_142143_GT
Kristine mot Slovakia

Deretter stod Sør-Korea for tur, som første motstander i crossover. De tok ledelsen 0 – 4 før vi scoret sitt første mål. Vi våknet etter hvert, og knappet inn på ledelsen i løpet av andre omgang. Etter 75 minutter var stillingen 9 – 11. Da satt Norge inn sluttspurten og scoret fire på rad. Korea rakk ett mål til før Norge satt inn nådestøtet til 14 – 12 i det hundredeogsekstende (116) minuttet.

Neste motstander var Belgia, og kampdagen var torsdag. På grunn av striregn og fare for ødelagte gressbaner ble denne og mange andre kamper flyttet til fredag, som også var vår siste kampdag. Vi tapte kampen 15-4, men kjempet til siste slutt.

Ingrid og Håkon gjør sitt for å holde smilene oppe for de andre spillerne
Ingrid og Håkon gjør sitt for å holde smilene oppe for de andre spillerne i kampen mot Belgia!

De siste to kampene ble avlyst, og vi havnet til slutt på en delt 21. plass av 30 lag. Dette var langt over målsetningen vi hadde som lag fram mot VM, og det var også en klar forbedring fra nest-sisteplassen fra EM i fjor.

DSC_0479

Landslagsspillerne fra Ekeberg Sendeplateklubb

Kristine Thorkildsen Jarsve

Kristine er 25 år gammel, og har spilt Ultimate siden 2008. Hun kom til Ekeberg i 2015, etter å ha byttet lag fra Pancake. Kristine spiller handler både på Ekeberg og landslaget. Det siste året har Kristine fungert som trener for Ekeberg, en rolle hun nå deler med Magnus og Ingrid.

Magnus Grøtterud

Magnus er 24 år gammel, og har spilt Ultimate i 6 år. Han startet å spille mens han studerte i Canada. Da han flyttet tilbake til Norge spilte han en periode for HiT (Høgskolen i Telemark) før han kom til Ekeberg. Magnus er en allsidig spiller, og spiller både handler og cutter på både Ekeberg og landslaget. Magnus er også trener for Ekeberg sammen med Ingrid og Kristine.

Ole Kristian Mosand

Ole er 26 år gammel, og har spilt Ultimate i 3 år. Han begynte sin karriere i OSI, og er en av initiativtakerne til å starte opp Ultimate hos ESK. Ole spiller hovedsakelig cutter på landslaget, men på Ekeberg spiller han som både handler og cutter.

Haakon Laastad

Haakon er 27 år gammel, og har spilt Ultimate i 5 år. Før Haakon begynte å spille for Ekeberg, spilte han for både BSI og OSI. Haakon er en av initiativtakerne til å starte opp Ultimate hos ESK. Haakon spiller hovedsakelig handler på både landslaget og Ekeberg.

Ingrid Håøy Nygård

Ingrid er 29 år gammel og har spilt Ultimate i 5 år. Hun startet sin karriere i OSI, før hun ble med på å starte opp Ultimate i ESK. Ingrid spiller som cutter på både landslaget og Ekeberg. Hun er også trener for Ekeberg sammen med Magnus og Kristine.

Veien videre

Nå gleder vi oss til å ta fatt på en ny sesong med Ekeberg. Å delta i VM har gitt oss ny inspirasjon og motivasjon til å bli bedre som spillere og som lag. Når vi igjen starter opp med innendørssesongen, har vi som mål å komme blant topp 3 i hver turnering samtidig som vi fokuserer på at alle spillerne blir inkludert. Ved neste NM er målet å gjenta bragden fra i år, og komme blant topp 3.

Magnus og Ste Skal til neste år trene det norske landslaget til Beach VM

Og en liten gladnyhet til slutt. Vi gratulerer Magnus Grøtterud som landslagstrener sammen med Ste Kyle. Duoen skal styre skuta til neste års WCBU2017 (VM i beach ultimate), som skal foregå i Royan, Frankrike, 18 – 24 juni neste år.