Klubbtur til Mösseberg

IMAG1187

Vi var i helgen hele 23 personer med på klubbtur til Mösseberg i Sverige hvorav et par koner og en liten Larsen. Det var en liten kabal som skulle gå opp for å få alle mann på plass i biler når noen hadde fri og ville reise tidlig, mens noen jobbet korte dager og andre igjen gjerne skulle jobbe fullt. Men koordinator for turen, Tom-Henrik ordnet selvfølgelig formalitetene, og vi ankom campingplassen på fredag alle-mann-alle, klare til å kaste frisbee hele helgen! De aller fleste rakk å teste banen i mer eller mindre grad denne første dagen. På kvelden dekket vi til langbord, og våre 2 eminente kokker fyrte opp grillen etter å ha handlet inn grillmat på eneste åpne butikk; Statoil. Arne Furre og Kristian Rønnestad hadde på forhånd selv tilbudt seg å stå for innkjøp og matlaging denne helgen, noe vi alle er meget takknemlige for! Ingenting er bedre enn at vi hjelper hverandre med det vi kan!

IMAG1205Kokkene var tidlig oppe på lørdags morgen for å handle inn mat for resten av helgen før de stelte i stand frokost til oss andre, mens andre var enda tidligere oppe for å spille en runde ekstra. Etter endt frokost delte vi oss opp i 3 puljer som rullerte på 3 clinics: driving, putting og taktiske valg/komme seg ut av trøbbel med henholdsvis Anders N. Danielsen, Vegar Larsen og Halvor Kippe som instruktører. Vi håper og tror at de fleste fikk med seg noe hjem å trene/tenke på.

Etter clinics og lunsj spilte vi en runde frisbeegolf. Dette ble én av totalt 3 runder i vår klubbtur-turnering. Vi sitter ikke på alle resultatene, men Anders ledet med 2 kast, etter en runde på 57 kast, på Lars Ørjan Tvete som igjen hadde 6 kast ned til Vegar Larsen og en samling andre ikke langt bak. Meget imponerende av Lars Ørjan som startet i fjor, og allerede nå viser til gode scores samt meget god teknikk og forståelse. Se opp!
Banen på Mösseberg er meget krevende, og man slipper ikke billig unna om man ikke er presis. Mye skog på begge sider av fairway gjør at man ofte havner i trøbbel om man ikke holder seg på fairway. Det var mye lange hull i tillegg, og vinden var forholdsvis sterk så god trening på mange områder ble det.

IMAG1206Vi startet opp med 2. runden etter å ha hevet i oss noe rask mat etter at blodsukkeret hos enkelte hadde gått til bunns i løpet av første runde. Som i første runde delte vi inn grupper slik at det var minst én erfaren spiller i hver gruppe framfor å dele gruppene inn etter score. Etter endt runde hadde Anders økt ledelsen til 5 kast med en 56-runde. Lars Ørjan gikk 59, mens Vegar Larsen gikk helgens beste runde på 55 kast, og lå nå bare 1 kast bak 2. mann. Thomas Donsig var fjerdemann med Arne Furre, Halvor Kippe og Tom-Henrik på delt 5.plass om underskrevne husker rett.

Tiden går når man har det morro, og Champions League-finalen var allerede i gang når vi var ferdige med 2.runden (ikke det at vi hadde tv til å se den). Igjen disket våre matglade menn opp et godt måltid, og denne gangen med skikkelig grillmat, salater, selvlaget dressing, pynt, frukt m.m. Skal si vi hadde det fint!

Søndag morgen var det tidlig aktivitet på Mösseberg. Flere spillere ble observert spillende i sjutiden, og klubbens kanskje sprekeste mann, Trond Østengen, var ute å løp seg en tur på samme tid! Mon tro om han ikke var ute og vekket hanen samtidig. Etterhvert som vi hadde fått i oss frokost, fellesmåltid som alltid, skulle vi spille 3.runde som også ble en finale. Denne gangen delte vi opp puljene etter score. Lars Ørjan falt litt tilbake med en runde på noen-og-seksti, mens Vegar endte på 61, og Anders på 58. Thomas Donsig rotet bort 4.plassen på aller siste hullet, og Arne Furre stjal denne fra sin Master-kompis.

Vi bestemte oss for å spille en runde best-shot-pargolf for de som ikke ville reise hjem helt ennå. Vi lot folk få velge seg lag selv, og det var tid for å virkelig kose seg, og spille på seg så god selvtillit som bare en best-shot kan gi. Vi har heller ikke resultatene her, men vi vet at Anders/Vegar vant med 9 under par(47), Tom-Henrik/Thomas Lundquist på andre plass med -1, og Lars Ørjan/Gjermund Hurvenes trolig på 3.plass med +1.

IMAG1249

Etter dette var det straka vegen heim hvor noen var så raske med å komme seg hjem at de slapp unna laaaang kø, mens andre måtte pent vente.

Styret i ESK takker for en meget fin helg på mange områder, og et fantastisk oppmøte som forteller oss om et behov for å samle klubben vår. Styret er opptatt av å gi noe tilbake til medlemmene, og styrke klubbfølelsen noe vi er sikre på er veldig viktig for fremtiden. Vi håper at alle hadde det fint, lærte noe nytt, hilste på noen nye, og at vi kan ta en slik tur også neste år!