Sterk fjerdeplass til Niklas i Dutch Open

Vår supersvenske, Niklas Eriksson, har flekset med sine frisbeemuskler i utlandet igjen. Denne gangen representerte han ESK i Dutch Open. Les hans egen beretning i saken nedenfor!

Dutch Open 2018

Innledning
Våren er her, det er endelig dags for sesongstart på gress! Vinteren som var har vært lang og hard og jeg har prioritert andre ting en discgolf. Det har ikke blitt noen treningsøkter på kunstgresset eller putteøkter på kontoret. Etter noen ukesgolfer på Stovner og Ekeberg med snø langt opp på leggene så føles det bra at endelig kunne ta ordentlig løpefart.

Boende
I Rijsvijk var det 4 glade olsobor, en sunnmøring og en amerikaner som delte leilighet. En fantastisk morsom og billig måte å bo på under turnering. Vi hadde gangavstand både til banen og til byen Delft. Tidligere turneringer har jeg bott i Rijswijk, og Delft er noen hakk opp både når det gjelder arkitektur, hygge og mat.

Historie
Det er tredje gangen jeg reiser ned til Rijswijk å spiller Dutch. Så jeg føler at jeg har kontroll på banen, men de har gjort noen forandringer fra sist gang, heldigvis til det bedre. Borte er det ekstreme gjørmehullet der sweetspot (likt mye av Holland) ligger under vann. Jeg liker og forandringen på det irriterende wrap around-hullet der kurven tidligere låg noen meter ifra sin egen tee, nå må man rundt samme mandotre men videre til en ob-øy. Mye bedre flyt på banen nå.

Resultat
Første runde spiller jeg solid og bra golf. Drive, innspill og putt er bra men har noen ob som irriterer. Men spiller såpass bra at jeg går ut i lederflighten. Andre runde går litt treigere, ligger ikke til så mange birdieputter og taper 7 kast på lederen. Men mange som sliter litt og jeg beholder plassen min i lederflighten. 3 runden går på skinner, jeg går bogiefritt og får noen enkle birdies. Lederen sliter litt og jeg tar in 9 kast, hvilket gjør at jeg går ut i 9 hulls finale kun 2 kast bak ledelsen. Men finalen blir en besvikelse. Spillet er ikke en katastrofe, men jeg har 9 dårlige drives hvilket leder til at jeg faller tilbake til en 4.plass. Selvsagt er jeg litt nede etter en dårlig finale, men jeg ser snart at jeg har spilt veldig bra og er storfornøyd med en fin plassering!

Oppsummering
Dutch open er en turnering på en bane som passer meg bra. Jeg får bruk for en lang og presis forehand og god putting. Jeg er veldig fornøyd med sesongstarten og gleder meg til å fortsette konkurrere gjennom sommeren.

• 2015 plass 21 med snittrating på 967
• 2016 plass 24 med snittrating på 961
• 2018 plass 4 med snittrating på 1001