2. plass på Ekeberg Sendeplateklubb

Årets Oslo President Cup er ferdig, og Ekeberg Sendeplateklubb kjempet seg inn til en sterk, og klar, 2. plass. Stovner var i en forventet klasse for seg selv.

Arrangement

Muselunden Frisbeegolfklubb stod for et glimrende konsept og arrangement! Det var mye som skulle gå opp i opp i det avanserte scoresystemet, og dette var jo også første gang det ble holdt en turnering av dette slaget i kongeriket Norge. Klubben stilte opp med partytelt (det til høyre er Stovner sitt!), griller og pølser, frukt, minier til alle og billigere brus enn i butikken.

1. runde

Starten ble noe forsinket, men solen skinte og vi koste oss i en deilig og litt mer uformell turnering. Ingen vits i å stresse! Runde 1 foregikk på den vanlige og velkjente frisbeegolf-måten hvor man teller score for hvert hull osv. Her ble det gitt ut poeng til top 15 Herrer og top 5 Damer + alle birdier klubbens spillere tar med seg av banen.

For Ekeberg storspilte Stian Winther med 49 kast og Petter Westberg med 50 kast. Resten av klubben spilte helt greit, kanskje litt under forventet, men vi var i gang og hadde flere av spillerene under par i alle fall. Vår siste mann på finalelaget ble da vår svenske venn Petter Westberg.

Stovners Frank Wulff storspilte med en runde på 46 kast. Espen Møkkelgjerd, også Stovner, spilte en runde på 48 kast (tror vi). Vi tror også at Pancakes Carlos gikk på 49 kast mens klubbkamerat Magnus Petersen gikk 48 kast med ace på hull 16! Altså flere sterke runder i første runde!

Igjen så er det så absolutt verdt å nevne Linda Wulff helt for seg selv. Hun er knallgod om dagen, og har nettopp satt ny dame-banerekord på Ekebergbanen. I dag gjorde hun det igjen og og det med en forbedring med hele 3 kast! 55 kast (-1) er den nye banerekorden! Gratulerer!

2. runde

Etter en god pause med matpakker, eller en tur på Spar, og etter at arrangørene hadde regnet ut det som regnes kan, skulle vi spille match-play. Alle ble matchet etter resultatene fra første runde, og man møtte selvfølgelig en spiller fra en annen klubb. Match-play går kun ut på å vinne hullet mot motstanderen, og det har derfor ikke noe å si om du » går på en smell» og bruker 7 kast på et hull, men motstanderen vinner da et poeng på det hullet. 9 hull skulle spilles. Her samler klubbene 5 poeng for seier, og 2 poeng ved uavgjort. Det er vanskelig å ha oversikt over alle matchene, men noen ting vet vi:

Espen Møkkelgjerd slo Carlos Rio. Lars Somby slo Stian Winther. Anders N. Danielsen og Ronny Andersen spilte uavgjort. Petter Westberg vant sin match. Halvor Kippe tapte mot en Skien-dude. Morten Indahl spilte uavgjort. Tom-Henrik Sandvik vant sin match. Ewa Bergquist slo Birgitte N. Danielsen. Thor Johansen vant 5-0.

Stovner ledet klart foran Skien som igjen lå ca 20 poeng foran ESK. Ned til Pancake og Muselunden var det henholdsvis 9 og 12 poeng fra oss.

Finale

Siste runde var også en match-play runde. Denne gangen var matchene ut i fra lagoppstillingen som klubbene hadde meldt inn på forhånd. 1ere mot 1ere, 2ere mot 2ere osv. Det var tid for finale! Nå kunne man tjene 20 poeng til klubben sin for hver seier!

Stovner vant 5 av 5 matcher. Ekeberg gjorde det skarpt og vant 4 matcher og en uavgjort! Dermed klatret vi opp på en klar 2. plass ca 40 poeng foran Skien på 3. plass.. Matchene ble altså dominert av Stovner, og våre egne tapre soldater! Våre matcher var:

Stian Winther mot Jonathan Gewirtz.

Anders N. Danielsen mot Lars Somby.

Tom-Henrik mot Svein Bjerke.

Petter Westberg mot Torleiv Guntvedt.

Birgitte N. Danielsen mot Mona Bjerke.

Ekeberg Sendeplateklubb takker alle våre spillere som deltok, og sier seg fornøyde med innsatsen! Stovner ble rett og slett noen hakk for sterke. Takk til Muselunden for en flott turnering!