Kvalifikasjon til Oslo Presidents Cup

Disse tre karene måtte ut i omspill for to finaleplasser. Fra venstre: Tom-Henrik, Anders, Thor.

Ekeberg Sendeplateklubb er klare for Oslo Presidents Cup. Vi har kjørt en kvalik de 4 siste onsdagsgolfene for å rettferdiggjøre laguttaket for helgens finalerunde. Hvert lag skulle nemlig navngi 3 menn og 1 dame på forhånd til et finalelag mens en 4. mann kan spille seg inn på laget med godt spill i den innledende runden.

Utgangspunktet

Før den siste onsdagsgolfen lå Thor Johansen best ann, og nesten sikker, med sine to runder på 51 og 53 kast. Thor prioriterte NM-oppladning på Skien-banen den siste onsdagen, og satset dermed på at rundene skulle holde. Stian hadde en runde på 50 kast i «banken», og var dermed ganske sikra plass med en helt allright runde for Stian å være siste onsdagsgolf. Med to mindre gode runder på samvittigheten for Halvor Kippe måtte han virkelig prestere for å ha en sjanse til å kvalifisere seg . Altså var det først og fremst Anders og Tom-Henrik, som lå likt med 52 og 54 kast, som skulle kjempe om den siste plassen. Anders, Stian og Tom-Henrik gikk i samme flight for å kunne ha kontroll på hverandre.

Stian på hull 13

Spillets gang

Stian startet med å legge seg opp på hull 11 for rett og slett spille smart og «cruise» inn til en 53 runde noe han mente skulle holde til en plass på laget. Tom-Henrik treffer åpningen, men ikke birdie-putten mens Anders sliter i starten med bom og en bogie. Det var de to førstnevnte som startet best og hentet birdiene. Anders startet dårligst og  gikk hele den «lette» sløyfen fra hull 11 til 18 på par, 2-3 kast bak de andre. Dette ble hentet opp etterhvert med godt spill mens Stian gikk «opp-og-ned», og Tom-Henrik gikk stabilt og godt.

Action

På hull 7 henter Anders igjen forspranget med en par. Stian føler spenningen og usikkerheten smyge seg på etter en 5’er på samme hull. Tom-Henrik dro inn en 4’er.

«Ståa» før nest siste hull, hull 9, var nå -3 til «Tommikken» og Anders og -2 til Stian. Stian hadde som nevnt noen kast å gå på pga sin tidligere 50-runde. En parkering og birdie til Tom-Henrik mot de andre guttas par setter stemningen mot siste og avgjørende hull.Her kan alle ende likt, men Anders har kniven på strupen!

Etter driven ligger faktisk alle tre med ganske like avstander til kurven, på rekke og rad, dog litt kinkig til. Putter Stian 7-meteren følger han planen sin med å gå en 53-runde, og scoren tilsier at han da er sikret plass. Putten sitter, og planen er i boks. Tom-Henrik er neste mann, men setter ikke putten sin som hadde satt Anders ut av laget. Den sjansen tar selvfølgelig Anders, og med birdie ender Anders og Tom-Henrik opp med en 52-runde begge to. Det vil også si at de begge + Thor Johansen ligger likt!

I Ekeberg holder det ikke med -4 i snitt for å komme med på laget! Det er positivt!

Fredagens omspill

Runden ble like spennende som den forrige, og det ble ikke avgjort før helt på slutten. Tom-Henrik spiller seg til birdie på hull17, nest siste hull, og ligger dermed likt med Thor med -4. Anders ligger hakket foran med -5. Tom-Henrik kaster først, og ligger ikke ann til birdie. Altså kan Anders spille inn en par. Thor og Tom-Henrik ender helt likt mens Anders kvalifiserer seg videre til finale-laget!

I sudden death på hull 1 presterer ikke Thor like godt som Tom-Henrik, og taper dermed plassen. Synd for Thor som spilte en god runde, og var meget uheldig med 2 slemme kurver i runden. Tom-Henrik har gjort mye riktig i vinter, og har blitt veldig stabil og god denne våren.

Vi gratulerer Stian, Anders, Tom-Henrik og Birgitte med plass i finale-laget til Ekeberg Sendeplateklubb!