Oppsummering av klubbmesterskapet 2016

Årets klubbmesterskap ble arrangert 10. september på Ekeberg Frisbeegolfbane. Hele 35 spillere møtte opp, som er en god økning fra de foregående årene. Gledelig var det også at vi hadde tre klasser representert, open, master og yngre junior(!).

Første runde skulle starte kl 10.00 og allerede før kl 09.00 var de første spillerne på plass for å varme opp. Banen fremstod nyklipt med ferske OB-linjer, og når været også skulle vise seg å være stabilt med opphold og litt vind, var alt klart for et fin dag.

Godt oppmøte for KM

I open var det hele 25 deltakere, storfavoritten og to ganger regjerende klubbmester, Tom-Henrik Sandvik tok en tidlig ledelse med en 49 runde (-6). Men kun ett og to kast bak ham fulgte Peter Skaar og ferske Marius Heum, på 50 og 51 kast. Dette skulle bli lederflighten ut i 2. runde, sammen med Mats Jakob Nesmann som satte ny pers på banen, også han med 51 kast.

I master skulle det bli en tett fight mellom de rutinerte ringrevene Yuri Zelentsov, Peder O. Andersen, Halvor Kippe og Thomas Donsig. Kun to kast skilt mellom disse etter første runde.

I år hadde vi også gleden av å ha en deltaker i yngre junior. Herman Bentzen Hinkel er en tøff, engasjert og ivrig discgolfer på kun 7 år som deltok på sitt første klubbmesterskap. Herman viste konkurransehode allerede i første runda da han slo til med tangering av personlig rekord. 86 kast (inkludert par på hull 18) står det stor respekt av.

Etter runde én var det klart for felles lunsj i barnehagens lokaler. Her ble scorekort telt opp, sortert og delt inn i nye grupper til runde to.

Felles lunsj

Runde to skulle vise seg å bli like spennende som runde én. I open hadde man to ferske spillere i finalefligten, sammen med Peter Skaar og Tom-Henrik Sandvik. Rutinen skulle etterhvert vise seg å bli avgjørende, da Tom-Henrik sikret sitt tredje strake klubbmestertittel. Tre kast bak fulgte Peter Skaar, som tidligere i år imponerte med en 11.plass i Hamar Open. Marius Heum viste at han klarer å holde holdet kaldt i kampen mot de beste og tok en imponerende tredjeplass.

Pallen Open KM 2016

I master skulle det vise seg å bli en tett duell mellom Yuri Zelentsov og Peder O. Andersen. Da 36 hull var gjennomført lå begge på 107 kast (-3). Halvor Kippe, klubbens fantastiske leder, sikret tredjeplass med en runde på 56 kast.

Hull 15 var hullet som ble valgt som omspillhull, et hull Peder hadde to birdies på, mens Yuri hadde en birdie og en bogey. Omspillet kan du se her:

Vi gratulerer dermed Yuri Zelentsov som klubbmester 2016 i klassen master.

Pallen master KM 2016

I yngre junior var nok ikke spenningen like stor til hvem som skulle vinne, men gleden av å ha med Herman gjorde opp for denne mangel av spenning. Herman gikk nok en solid runde, denne gang på 93 kast og endte totalt på 179 kast. Gratulerer til Herman med sin første klubbmestertittel.

vinner-km-206-herman

 

Øyvind Stephansen og Hallvard Ekdahl skal også nevnes, som acet hull 9 og hull 12.

Klubbmesterskapet pleier å være punktum for frisbeegolfsesongen. I år la vi KM litt tidligere på høsten, så vi holder sesongen gående noen uker til med den organiserte onsdagsgolfen. Følg med på våre facebooksider for oppdatering av starttidspunkt nå som høsten kommer for fullt.

Til slutt ønsker vi bare å gratulerer alle vinnere og ønske dere hjertelig velkommen tilbake i 2017.

fellesbildet

Komplette resultater kan du se her:

resultat-klubbmesterskap-2016