Reisebrev fra Fuengirola Open 2022

I serien av reisebrev fra våre spillere som prøver seg i utlandet, har vi denne gangen fått et brev fra vår mann Marko Juhala. Han har spilt turnering i Mijas i Spania av typen EPT-X, som er en ganske ny konstruksjon med fokus på å tilby opplevelser litt utenom det vanlige. Les mer om konseptet her: https://europeanprotour.com/ept-x/

Marko fikk økonomisk støtte til reisen fra klubben i tråd med reisestøtteordningen beskrevet her: https://ekebergsk.com/om-klubben/stottereisestipend/

Nedenfor følger Markos beretning fra turneringen, hvor han blant annet møtte én av de største ESK-patriotene i Europa, som for tiden bidrar med innsats og engasjement i sitt hjemland Sverige.

Tirsdag den 8.november startet jeg min reise til Malaga, i Spania, for å spille EPT-X-turnering helgen etter. For denne reisen må jeg si stor takk til Ekeberg Sendeplateklubb, som støttet reisen min. Dette var også den største grunnen til at jeg bestemte meg for å dra, for jeg skulle reise alene og hadde derfor ingen å dele kostnader til hotell og sånne ting med, så det at jeg fikk økonomisk støtte var viktig for at jeg i det hele tatt kunne dra.

Turneringen skulle starte fredag og jeg bestemt meg for å trene på Mijas discgolfparks to forskjellige layouts onsdag og torsdag. Den røde banen er litt mer nybegynnervennlig, men har også noen hull som kan være krevende både teknisk og fysisk. På rød layout finnes det mange birdies å ta og kanskje noen eagle-muligheter. Den blå banen derimot, den er en helt annen sak. Det er en pro-nivå bane, med lange par 3-hull, farlige greens og en del hull der det alltid blåser kraftig. Der jeg følte at det burde være mulig å ta biridies på de fleste hullene på på rød bane, ble jeg jeg veldig glad om jeg klarte 2-3 birdies per runde på den blå banen. Her snakker vi nivåforskjell!

Begge banene hadde helt fantastisk utsikt og var veldig gøy å spille. Det finnes masse høydeforskjell på begge baner, noe som er gøy, men det gjør også at terrenget er ganske krevende å spille i. Det er veldig varmt (selv i november), masse små steiner på bakken og ikke minst tornebusker som kan spise noen discer eller gi deg noen risp på både armer og bein. Men no pain no gain! OBS! Frisbeene dine kan ta litt juling i dette terrenget (spør den nye Cloudbreakeren min som ble spist av steinene i løpet av de 3 første kastene mine) 😀

I turneringen var det over 140 spillere, og vi spilte rød layout to ganger og blå én gang. Første runden spilte jeg med en svenske som heter Simon, og da han hørte at jeg spiller i Ekeberg-klubben så sa han at han elsker Ekeberg Sendeplateklubb, siden han hadde bodd i Oslo og spilte for Ekeberg-klubben også. Vi kunne også glede oss over å se vinneren av turneringen på første runde.

Man må jo være glad etter turnering nå man har spilt nesten 100 poeng gjennomsnitt over sin egen rating. Resultater her: https://www.pdga.com/tour/event/57400

Men Mijas som en discgolf-destinasjon er veldig fin og det anbefales å dra til enten alene eller i en stor gruppe. Spesielt om du drar ned når det er kaldt og mørkt her hjemme, da er det ekstra digg å kose seg med et par runder disc i sola.

Marko Juhola

#68149

Marko og Simon har funnet tonen.
Marko.