Sterk ESK-innsats under avslutningen av Oslo Tour 2017

Oslo Tour 2017 presented by Latitude 64 er ferdig for i år. Vi takker for samarbeidet med Muselunden og Stovner, og retter en helt spesiell takk til opphavsmann, drivkraft og TD, Jørn Idar Kvig, for at det hele ble en stor suksess. Nedenfor følger en kort rapport fra avslutningsturneringen på Stovner 8. og 9. juli, sett gjennom patriotiske ESK-linser, og ført i pennen av vår skriveføre og presistkastende mann, Peter Skaar

Årets avslutning av Oslo Tour er unnagjort, og Ekeberg Sendeplateklubb stilte med mange ivrige kastere. Helgas kasting ble gjort på en turneringslayout, med to sløyfer slik at både banen på Forsheimer og den på Stovner ble tatt i bruk. Stovner er i utgangspunktet en tøff bane å spille på, og når man i tillegg skulle spille på Forsheimer, så fikk man virkelig utfordra linjene sine. Det som var ekstra spesielt denne helga, var at det i forbindelse med «High Energy Tour» var tre proffer fra Statene som stilte til start, så årets tøffest startfelt i Oslo Tour var et faktum. Klutene var pakket, paraplyene var slått opp, og vi var klare for å måle kreftene mot verdenseliten, i hvertfall noen av dem.

Dagen startet med regn, men heldigvis ganske gode vindforhold, og ut på dagen ga også regnet seg. Etter dag én ledet Philo Brathwaite (mannen som sikret seg legendestatus i 2016 etter dette kastet) på totalt 72 kast, med de andre amerikanerne hakk i hæl. Beste ESK-er var Sindre Roar Fosse på 82 kast, som også var par etter dag én.

Etter rundene på lørdag var det duket for spillerfest på O’Leary’s på Stovnersenteret. I tillegg til topp stemning var det også puttekonkurranse. Her stakk evigunge klubbleder Kippe av med seieren, noe overaskende for Kippe selv, men alle i ESK vet jo hva denne mannen er god for, så det var vel egentlig ingen overraskelse.

Søndagen startet med langt hyggeligere vær enn lørdagen. Sola var å skimte, men nå kunne man i stedet ane at den frykta stovnervinden kunne komme i stedet. Etter at alle rundene var ferdigspilt var det tidligere verdensener Nikko Locastro som stakk av med seieren med 147 kast (17 under par).  Etter han fulgte Philo Brathwaite på 149 kast og Gregg Barsby på 151 kast. Beste ESK-er fra dag en i open, Sindre Roar Fosse, fulgte opp med godt spill på søndagen også, og endte opp på 162 kast, som gav en sterk sjetteplass i et meget sterkt felt. Niklas Eriksson og Peter Skaar gjorde også en hederlig innsats og endte på henholdsvis niende- og ellevteplass. Gratulerer også til Dagfinn Valen Brendemo og Håvard Strand med en fin delt fjerdeplass i advanced. Alle resultater finner du på PDGA sine sider.

Forfatteren