Ekeberg Sendeplateklubb med deltakere i VM i Beach Ultimate 2017

(Reiserapport skrevet av Ingrid Håøy Nygård og Magnus Grøtterud.)

I vel over ett år nå har ultimateverden trent og sett fram mot World Championship of Beach Ultimate (WCBU) 2017. Beach-verdensmesterskap blir holdt hvert fjerde år, og årets utgave skulle holdes i Royan, Frankrike uken 18. – 24. juni. Royan, som ligger ved havgapet mot Atlanteren like nord for Bordeaux, er en idyllisk liten kystby og kjent som en feriedestinasjon for franskmennene. Denne uken skulle det by på verdenseliten i beach ultimate, festivalstemning og kanonvær til over 1700 deltakere fordelt på 17 baner. Det franske beach-mesterskapet har i de siste årene blitt holdt i denne byen, så det var høye forventninger til TD og resten av teamet med tanke på organisering, baner, mat og mye annet spennende.

USA mot Canada.
USA mot Canada på hovedarenaen satt opp på stranden i Royan, Frankrike.

 

 

Selv etter stor interesse fra ultimatemiljøet i Norge, suksess i fjorårets utendørs-VM og vel utført landslagsuttak fikk Norge ikke til å stille med lag til WCBU. Dette skyldes flere grunner, blant annet de nye landslagskriteriene satt av NAIF, men i bunn og grunn at beach ultimate er en ung og liten gren i Norge.

Det var da med stor jubel da noen norske spillere så Currier Island skulle delta og hadde åpent for søknader. Currier Island er mer en livsstil enn et ekte land, hvor Spirit of the Game, fair play, god lagånd og topp stemning står øverst på listen. Det fiktive tropiske landet har deltatt på hvert beach-VM siden det startet i 2004, og i år var ikke et unntak da WCBU-organiseringen plutselig fikk noen ledige plasser fra lag som måtte droppe ut av forskjellige grunner. Currier Island stilte i fire divisjoner; Mixed, Mixed masters, Dame masters og Menn, hvorav norske spillere deltok i de tre førstnevnte.

De norske spillerne på Currier Island (f.v.): Ingrid Håøy Nygård, Magnus Grøtterud, Pål Rikard Sofus Sævig, Aslak Grytøyr Støren og Anna Theresa Hägg.

Ekeberg Sendeplateklubb var representert

Hele to av fem spillere fra Norge kommer fra Ekeberg Sendeplateklubb Ultimate. Ingrid Håøy Nygård og Magnus Grøtterud er til vanlig spillende trenere for laget hjemme i Oslo.

Ingrid spilte for Currier Island Woman Masters under WCBU. Sammen med laget vant de to kamper, over Filippinene og vertsnasjonen Frankrike. Divisjonen besto av tolv sterke lag, og Currier Island havnet til slutt på en god tiendeplass.

 

Magnus spilte for Currier Island Mixed, og stilte dermed i en divisjon med hele 32 land. Etter hele 12 kamper fordelt på 6 dager havnet de til slutt på 30. plass. De vant også to kamper, mot Sør-Korea og Malaysia.

Ingrid og Magnus glemmer ikke Ekeberg, selv om de får låne et annet hjemland i en uke. Hjemmedrakta er med!

 

 

En smakebit på stemningen

Stemningen i Currier Island-leiren ble satt under åpningsseremonien. For de som vil ha en smakebit av hva dette landet bidrar med når det kommer til stemning og energi, så kan dere sjekke ut denne filmen fra seremonien: https://www.youtube.com/watch?v=E6ac_RG1sBU

Varme, blemmer og utallige liter med vann dominerte de første dagene i Royan. Med en vanlig makstemperatur på 24 grader i juli var det flere som visste at dette kom til å bli en varm og tøff turnering. Det slo definitivt ikke feil da de første dagene bød på 38 grader og stekende sand. Heldigvis hadde arrangørene sikret god tilgang til vann på banene, og vi sikret oss sokker laget for å spille på den varme sanden.


Medieoppmerksomhet og veien fram mot OL

Dette er definitivt det ultimatemesterskapet som hadde best, bredest og mest omfattende mediedekning. Live scores/stats, daglige høydepunkter, intervjuer, og mye annen moro er fortsatt tilgjengelig på live.wcbu2017.org. I tillegg var over 120 kamper livestreamet, og mange er fortsatt tilgjengelige på WFDF sin Youtubekanal eller Fanseat.

Over 120 kamper livestreamet. Her kjemper USA og Canada om førsteplassen i Mixed divisjon.