Klubbmesterskapet 13. oktober

Iskaldt høstvær med til tider sterk vind var ikke nok til at klubbmesterskapet også i år skulle bli en suksess. 24 av klubbens medlemmer møtte opp hvorav nesten halvparten er nye medlemmer fra i år av. Det er morro! Like gøy er det at de beste spillerne i klubben prioriterer denne turneringen slik at den beste kan bli kåret på riktig vis.

Etter første runde var det relativt jevnt i toppen med Vegar i tet rett foran Anders og Ola. Thor som en av de absolutt heteste favorittene til å ta det hele hjem skuffet med sin første runde, men i 2. runde hadde han virkelig fått opp dampen, og siktet kun på gull! Dagens beste runde med sterke 48 kast viste seg å kunne holde hele veien når lederflighten nærmet seg slutten, og opptelling viste seg at lederne ikke hadde gått i nærheten av like bra. Men når siste hullet skulle spilles viste seg at Anders og Vegar lå helt likt, og de hadde ett kast ned til Thor. Om ikke begge fikk bogie på siste hull så ville Thor bli holdt utenfor seierstriden. Vegar kaster først siden han han tok et kast på Anders på nest siste hull (hull 17). Larsen spiller kun for 3’ern, og kaster sikkert for å unngå OB, men Anders har kun birdie i tankene. Kastet er bra, men seiersputten fra 7/8 meter sitter ikke, og vi får omspill; finalen vi ikke hadde planlagt, men som var savnet! Thor tok innersvingen på Ola Kolle og Eirik Ansnes, og endte på 3. plass.

Omspillet startet på hull 1 for så å fortsette til en trekker det lengste strået. Vegar spiller inn en trygg par, og Anders treffer kurvtak på en 13-meters-putt for birdie, og jakten fortsetter. Vegar kaster først, og parkerer hull 2! Anders gjør likeså, men må putte først. Putten sitter, og presset er dyttet over på

Vegar. Han er tryggheten selv på disse puttene, og ingen vinner er kåret ennå.

Hull 3 er et hull som fort kan avgjøre, og det er fortsatt Vegar Larsen som er først ut noe han selv er komfortabel med. Bedre å sette press enn å få presset. Det er ikke noe å si på kastet hans som ligger midt i åpningen, og 3’ern er nesten sikret. Dermed er presset nok en gang satt på ypperlig vis, og Anders sender av en roller i kjent stil som så vidt går klar av mando, men som stopper opp i buskene. I 2. runde parkerte Anders nettopp dette hullet med en utrolig roller som sniddet stolpen på kurven. 2 gode innspill fra duellantene, og vi går videre til hull nr 4. Skal de klare å avgjøre dette?!

Driven til Larsen er helt allright, men noe vanskelig tilløp blir det på det avgjørende innspillet. Anders sin drive går en del meter lenger, og blir liggende på flatmark noe til venstre, men er såpass lang at mandotreet kommer litt tett på. Vegar kaster et godt innspill tross avstanden til kurv, men kan sies å være litt uheldig som treffer gress i stedet for fjell, og får ingen skipp mot kurv. Dermed blir han liggende i åpningen, og må sette en 13-meters-putt om det skal bli birdie. Det er altså gode sjanser for Anders nå til

å sette presset. Med en høy hyze rundt mandotreet gjør han akkurat det, og ligger 4 meter fra kurv! Vegar treffer kjetting i sitt forsøk på å utsette kvelden, og Anders kan med birdien takke av som klubbmester i Ekeberg Sendeplateklubb for 2012!
I dameklassen ble det en parademarsj for Emma Wingstedt som eneste dame, og hun ble derfor fortjent klubbmester for andre året på rad!

Runde 1

Runde 2

 

Sluttresultat