Resultater fra klubbmesterskapet 2015

Lørdag 10. oktober ble årets klubbmesterskap gjennomført i strålende vær på Ekeberg frisbeegolfbane. 27 spillere møtte opp for å kjempe om den gjeve tittelen ‘klubbmester’. Dagen startet tidlig, noe resultatene fra første runde tydet på at mange slet med. Her ble det spilt ordinær 18-hull med unntak av hull 13, som hadde fått en trang OB-linje rundt kurven med droppsone på knausen bak. I Open-klassen var det Tom-Henrik Sandvik, fjorårets mester, som tikket inn til beste runde på beskjedne 52 kast. Ikke overraskende var det derfor jevnt blant de 10 beste, hvor kun 4 kast skilte. I Master-klassen ledet Thomas Donsig an med -2, tett etterfulgt av Yuri Zelentsov. Av våre fremadstormende juniorer ledet Simen Ringen med noen få kast ned til Joachim Daling, som satte en lang putt på hull 1 og tangerte egen rekord.

I pausen før neste runde gjennomførte vi klubbmesterskap i putting. Her stilte alle opp på en lang rekke og hadde to forsøk på å treffe fra hvert punkt. De som bommet begge forsøkene var ute, mens de andre gikk videre til neste punkt. Det ble det tynnere og tynnere i rekkene etter hvert som avstanden økte. Til slutt satt vi igjen med tre spillere til en finale, hvor ESK-styrets «wingman,» og drivkraften bak klubbturen og klubbmesterskapet, Gjermund Hurvenes, tidlig takket for seg når Lars Ørjan Tvete og Halvor Kippe viste klasse. Det måtte en sudden death til for å kåre en vinner, og her trakk Lars Ørjan det lengste strået. Han kunne dermed krone seg med tittelen ‘ESKs beste putter’. Livet blir neppe det samme igjen.

Andre runde gikk alle en ni hulls sløyfe med en helt alternativ layout som benyttes under klubbmesterskapene. Denne var vanskelig å finne ut av, og resultatene jevnet seg til ytterligere. I junior-klassen viste Simen klasse, og trakk det lengste strået foran Joachim, som egentlig er yngre junior. Vi gratulerer Simen som klubbmester i juniorklassen! Blant de godt voksne var det Thomas som dro i land tittelen med to kast ned til Yuri. Nestleder i klubben, Anders Ask, tok tredjeplass.

junior
Simen Ringen og Joachim Daling
master
Yuri Zelentsov, Thomas Donsig og Anders Ask

I Open hadde Tom-Henrik tatt et grep om tittelen med tre kast ledelse på hele fem spillere. De beste totalt sett skulle nå gå en fire hulls finale. Lars Ørjan Tvete, Anders Nødland Danielsen, Sindre Roar Fosse, Thomas Donsig og Bjørn Erik Johansen skulle alle jage Tommikken. Her spilte man to hull fra semifinalen samt to helt nye hull. Anders viste seg å takle denne best, og sikret dermed andreplass for andre år på rad, ett kast foran Lars Ørjan Tvete, som hadde sitt gjennombrudd i Norgescupen denne sesongen med en sjetteplass i Kristiansand Open i høst. Tom-Henrik holdt god kontroll på nervene, og vant med to kast til fjorårets norgesmester og pargolfnorgesmester to år på rad.

open
Anders Nødland Danielsen, Tom-Henrik Sandvik og Lars Ørjan Tvete

Med dette ønsker vi å takke samtlige medlemmer for året 2015. Dette var det siste offisielle fra klubbens side i dette kalenderåret. Nå er det bare å begynne å glede seg til Onsdagsgolf, klubbtur og nok et klubbmesterskap neste sesong.

Her er øvrige resultater fra dagen:

Klasse: Plassering: Navn: Antall kast: Finale:
Open
Open 1 Tom-Henrik Sandvik 79 14 (93)
Open 2 Anders N. Danielsen 82 13 (95)
Open 3 Lars Ørjan Tvete 82 14 (96)
Open 4 Bjørn-Erik Johansen 82 15 (97)
Open 5 Sindre Roar Fosse 82 17 (99)
Open 6 Ole Kristian Bergheim 83
Open 6 Peter Skaar 83
Open 8 Rune Vatn 84
Open 8 Halvor Kippe 84
Open 10 Allan Henriksen 85
Open 10 Gjermund Hurvenes 85
Open 12 Per Sigmund Aagenæs 86
Open 12 Kristian B. Rønnestad 86
Open 14 Christoffer R. Andersson 88
Open 15 Tobias Svensson 89
Open 15 Bernt Kristian Vik 89
Open 17 Dagfinn Valen Brendemo 93
Open 18 Victor Olsson 94
Open 19 Martin O. Fougner 95
Open 20 Jimmy Hellström 98
Open 21 Jens Erling Finstad 103
Master
Master 1 Thomas Donsig 82 16 (98)
Master 2 Yuri Zelentsov 84
Master 3 Anders Ask 94
Master 4 Einar Daling 106
Junior
Junior 1 Simen Ringen 92
Junior 2 Joachim Daling 110