European Open – Dag 2

Nok en herlig dag er over i Nokia. Dagen startet med å se på pøsregnet plaske utafor mens jeg spiste frokost helt for meg selv. Detså meget stygt ut med tanke på runden som skulle spilles, men i det vi rullet vår kule Nissan Micra inn i Nokia (hotellet ligger i Tampere) stoppet det nesten å regne. Det har vært ganske så flott vær i dag også med et par unntak.

I dag tok jeg birdie på hull 4 som er det enklere hullet jeg i går tok bogie på. Det etter å ha tatt bogie på hull 3.

Dagens drama skjedde på hull 5, og denne er ganske morsom. Jeg kastet bakover fra tee, rett i vannet! Det vil si: jeg glapp disken i min rutine før drive. Jeg pleier å svinge armen en gang, og svisj, eller vipps, så snappet disken seg ut rundt pekefingeren og rett forbi ett par finner bak meg. Gruppa mente at det dessverre måtte kalles et kast, men jeg var i nok tvil til at vi ble enige om at jeg kastet på nytt fra tee for så å ta det med en official etter runden. Jeg kastet så et allright kast og puttet for 2/4 fra ca 9m, men bommet og 3/5 ble alternativene dommerne måtte bryne seg på. Hvordan tror du utfallet ble? Jeg skriver jo kronologisk her så svarer får du selvfølgelig i slutten av posten/runden.

På hull 6, «The beast» kaster jeg en utrolig fin drive om jeg kan si det selv. Etter innspillet er det bare å tappe inn birdien. Bra Anders! Fornøyd med at jeg klarer å legge bak meg the awkward moment, og fortsette som ingenting har skjedd.

Hull 9 parkerer jeg nok en gang med min rustne forehand. Bonus-birdie to runder på rad!

På hull 11 valgte jeg å følge råd fra Ole Henning Jordheim om og ikke safe, men gå på. I går gikk jeg OB uten å prøve å gå for kurv så jeg bestemte meg for å heller gi et forsøk. Jeg feide forbi kurven som står på 120m med et fint kast som må ha vært 135m. Nesten OB i bakkant, men safe og par! Nam Nam.

På hull 15 gikk jeg på et par smeller i går. Man kaster ganske bratt nedover på dette hullet med OB på begge sider samt OB som deler fairway i to. Mange velger å kaste kort i fairway 1 for så å spille videre. Etter gårsdagens drive som fade’et i OB tenkte jeg at jeg burde kastet world’en i stedet for Scythe’en for å fade mindre og seinere. I dag var det en del motvind på dette hullet så jeg valgte å klemme til med samme disk som i går. Vinden holdt den rett så og si hele veien og jeg høstet litt applaus av de få finske supporterne til gruppa vår. Etter et godt inspill bommet jeg en 4m putt! Kjipt! Det samme gjorde jeg etter å ha spilt hull 16 («høyball-øy-hullet») etter læreboka. Utrolig kjedelig å kaste bort 2 birdier på rad sånn på slutten. På denne tiden så regnet jeg med at jeg fikk 5’er på hull 5 så følelsen tilsa en kjedelig runde på litt over par.

Nå åpnet himmelens sluser seg. Det varte ikke så lenge, men vanskelige hull 17 ble preget av det. Med regnskuren kom også vinden og jeg lurte noen sekunder på hvordan jeg skulle løse denne. Tok frem en World hvor jeg i går kastet en slitt Sinus, hoppet frem fra paraplyen, og flippet den opp fint langs trerekken for noe som burde være et enkelt innspill på 25m ca. Dette hullet er meget vanskelig fordi kurven står i en bratt høyre-mot-venstre skråning, og veeeldig mange drives fade’er ut i OB. Jeg legger meg opp 8m nedenfor kurven og klarer ikke å sette returen. Bogie! Irriterende tabbe!

Så skulle scoren telles opp som vanlig. Nå er du spent vettu! 🙂 En marshall (superduper regelmann) ble tilkalt og han hadde godt nytt til meg! Når det tydelig ikke er ment som et kast så skal ikke spilleren tilregnes dette som et kast. Ganske fair synes nå jeg. Utrolig deilig å få par på noe som jeg egentlig hadde regnet med å få dobbel-bogie på! Da ble sluttresultatet -1. Meget solid spill. Nesten noe semistort.

God kveld! Snakkes i morgen!

 

Har desverre ikke andre bilder enn litt spising og minigolf battle:

IMG_20150717_202330

IMG_20150717_195341

IMG_20150717_144925