Onsdagsgolfen 28. august 2013

Utstyrsfreak

Det betyr selvfølgelig en ny onsdagsgolf med mye godt spill, noen sene slipp, men ikke minst en perfekt utført «birdie» på Carlos-hullet.


For de av dere som ikke har vært der en onsdag, er det vanskelig å forklare, men det er noe spesielt. Ikke minst er det ekstra fint når hovedstaden kan skilte med 21 grader og flau vind. Så forholdene lå til rette for en god vinner-score. 2 av dagens 29 deltagere gikk under 50, og best av alle – Ekebergs egen Vegard Å. Larsen. Han halte i land seieren, ett kast foran forrige ukes vinner Thor Johansen (også Ekeberg). disse to endte på henholdsvis 48 og 49 kast.  Som om ikke det var nok at de to beste var Ekeberg-spillere, så var det enda en spiller med Ekeberg som hjemmebane som tok det siste steget på pallen. Bjørn-Erik Johansen klokket inn på 51 kast, Bjørn Erik har virkelig tatt store steg i år, noen man ser på ratingen, og ikke minst på resultatene på onsdagene gjennom hele sesongen. Vi må nesten nevne at Muselundens (og etter eget utsagn Norges 6.) beste se seg slått. Ikke rart at han nå har bestemt seg for klubbskifte, han ser jo at man må være Ekeberg-gutt for å hevde seg. Somby, som nå har begynt å glede seg til årets klubbmesterskap reddet likevel noe av æren.

For  jeg så at det var tungt å havne 5 kast bak – derfor foreslo jeg at han og Thor kunne følge opp forrige ukes Drive-konkurranse. Nå var Jørgen også med, men det handlet likevel om Lars og Thor, og det var til slutt Lars som smilte bredest. Et smil han fortsatt hadde om munnen når han plukket opp baggen og ruslet mot bilen. Men han tok og med seg vissheten om at det å vinne på Ekeberg, det krever kvalitet og stabilitet litt utenom det vanlige.

Dette vet selvfølgelig Simen og Åsa, som gikk seirende ut av henholdsvis Junior og dameklassen.

og vinneren er

Ace-potten økte med 140 penger, og er nå på 450 blanke kroner. CTP, idag på hull 2, ble avgjort av dagens 4. kast på hullet. Thor som også vant CTP sist, parkerte sin Ekeberg Aviar ca 57 cm fra «the Pin». Men noen hadde selvfølgelig klart å fjerne denne markeringen, så når siste gruppe hadde kastet ut ble det en vennskapelig krangel mellom Vegard og Thor – men som dere forstår vant Thor denne (diskusjonen altså) og de 130 kronene. Jeg føler at Vegard ga seg litt for enkelt, men i ettertid føler jeg at det skyldtes det faktum at han her følte at han hadde seieren i lomma. Men det, det er det kun Vegard selv som vet.

Det at dagens seier betydde litt mer enn litt oppdaget vi da alle puljene var kommet inn. For det var da Vegard snudde seg til Halvor og sa, «det føltes godt å slå Thor i dag»!

Men for all del, hadde jeg vunnet (ikke at det kommer til å skje) så hadde jeg garantert følte på samme måte – men til forskjell fra Vegard så hadde jeg sagt det så høyt at alle, alle hadde hørt det. På lik linje med at alle kunne høre de gangene en drive, eller putt ikke oppførte seg, eller landet der jeg ville. Noen vil nok mene at det var til dels mye og høylydt banning i dag. men som dere ser av resultatlista, så var det en grunn til dette.

men så lenge det var/er en Ekeberg spiller som vinner så er jeg, styret og alle våre hundre-tall medlemmer fornøyd. Dagens to kamphaner kniver vel nå også om sammenlagtseieren i årets OG-serie. Thor sikret seg garantert noen poeng med sin «birdie» på hull 7, (nå håper jeg ikke Vegard også parkerte denne, for da ble den kommentaren idiotisk) Det er noen onsdager igjen før enten mørket eller kulda stopper oss, er ingenting avgjort. Fortsatt er det nok Vegard som leder (orket ikke å sjekke, men jeg tror det) han hadde en fabelaktig start på sesongen, hvor man følte at han vant bare han stilte opp. Så må det nevnes at  Thor gikk skadet (scenebetennelse) fra april til ut i juni. Uten at dette skal tillegges vekt, for man må faktisk stille til start for å vinne. Så enkelt er det.

Samtidig må man ikke glemme at det å vinne, det er ikke det viktigste. Det handler om å se best ut når man gjør det! 

Jo, en viktig ting må jeg huske å nevne. For etter at Thor og Lars var ferdige med sin drive-konkurranse, var det en annen Ekeberg spiller som plukket opp en driver og kasta. På rett side av mandoén landet ikke disken før den hadde passert denne med minst 10-12 meter. Om jeg ikke tar feil, så var dette sleivkastet lengre enn vinnerkastet til Lars. Det kan virke som oppholdet i militæret har gjort ham godt – og Torgeir vi er glade for endelig å ha deg tilbake i byen.

Vi ønsker enda flere spillere velkommen neste onsdag.

Lars, med den lengsteVi ser at de som først tar skrittet og møter opp, de kommer igjen og igjen. Man må så absolutt ikke være god før man dukker opp – onsdagsgolfen er en perfekt arena for å få veiledning, tips og triks fra rutinerte folk. Bare møt opp så vil du se at du ikke finner en mer inkluderende, morsomm og sær gjeng. Men her er det mange som står klare til å gi en hjelpende hånd, og ikke minst er Lars der, som kan gi anbefalinger om disk-valg. INGEN, har kastet flere ulike disker enn denne mannen, Ingen har flere disker i baggen så her er det mange gode råd å få.

De som velger å møte opp nesten umiddelbart etter at de første gang prøve DiskGolf, for mye igjen for dette, for med litt veiledning så vil de lære de riktige tingene fra dag en. det er mange som skulle ønske at de hadde hatt den muligheten. Onsdagsgolfen er den perfekte arena for nettopp det å utvikle seg for alle, uansett om man spiller – 8, par, eller +70.

Vi gleder oss til å se alle dere 29 neste uke, også håper vi at det dukker opp noen fler – husk det er plass til 72 av oss. Prøv om dere kan komme klokken 17:45, så er det enklere å administrere, dele inn i grupper og inkludere alle. Vi skjønner at dette kan være vanskelig for noen grunnet jobb, kø, eller offentlig kommunikasjon – men forsøk. Oppmøtet er ved utkastet til hull 3.

med dette ønsker vi alle en riktig god uke og god vind.

Velkommen hjem    Noen milimeter fra å "drepe" fotografen!