Reisebrev fra British Open 2014

Finalegruppa DamerSteinar Nagy og Aina Suphellen har spilt Eurotour i London denne helgen, og her følger deres opplevelse av denne turen:

Vi dro håpefulle til British Open for å hente premier, men måtte nøye oss med masse god erfaring og mye å jobbe med framover.

87 spillere fra land som Tyskland, Belgia, Frankrike, USA, Nederland og hele Skandinavia tok seg turen til solfylte Croydon ca. en halvtime sør for London for å vise seg frem, og noen for å se spillere konkurrere på høyt nivå. Steinar Nagy deltok i amatørklassen med 30 deltakere, og Aina Suphellen stilte i Open Dame, hvor det ikke var flere enn 3 deltakere.

Vi tok Ryanair direkte fra Rygge til Stansted for totalt 1200,- for billettene pluss 500,- for bagasje. Vi leide bil for hele oppholdet som kom på 500 kroner pluss noe tillegg for riper i venstre felg. Etter om lag en times kjøring kom vi fram til Hilton Croydon som lå ca. 10.min fra banen.

 

 


Hull 6. the HedgehogSelve banen var ulikt noe vi hadde spilt på tidligere. Gresset var høyt så disken skippet eller rullet aldri. Langt inne i ryggmargen sitter siktet litt til høyre for kurven – men disken ville aldri skippe og parkere seg under kurven. På banen var det mange svære busketrær som det var vanskelig å komme seg ut av. Ellers var det få korte hull og en bane som var veldig fordelaktig for høyrespillere eller de som kan kaste med forehand. Selv med mange lange hull var banene lagt opp sånn at man heller ikke fikk noen fordel med lange kast. Alt i alt var banen morsom og definitivt utfordrende.

Forhåndsfavoritten i dameklassen var Sophie Southgate fra England med en rating på 888 poeng og ranket som nr. 8 i Europa. Den andre spilleren i klassen var Sophie Beucher fra Frankrike med en rating på 815.

Etter dag 1 lå Aina 9 kast bak Beucher og 16 kast bak Southgate. Aina fikk ikke helt til spillet på lørdagen (dag 1), men om drivene begynte å sitte igjen før andre dag var alt mulig. Det skulle vise seg at å dundringen (drive med max power) heller ikke ville fungere på dag to. Southgate stakk av med seieren med åtte kast foran Beucher, og et godt stykke foran Aina. Beucher spilte best i forhold til ratingen sin med snitt på 858 poeng. Aina får sin første rating på brukbare 797 poeng.

Steinar deltok i amatørklassen og var klar for å vise seg frem; startet med en snømann(8) på første hullet og rett i OB på andre hullet, og startet dermed med fem over par før spillet kunne begynne.

Hull 1 The Tunnel

Resten av første runde satt puttene og vi noterte 5 birdier før det nest siste hullet hvor Steinar nok en gang gikk på en snømann. Første runde endte på syv over par. 

 

2. runden gikk bedre og denne endte 3 over par, og Steinar hadde klatret til 12.plass, og var dermed akkurat innenfor finalespillet om han ikke gikk på noen blemmer på tredjerunden. Blemmer skulle gås på og Steinar endte 7 over par på siste runden. Det betydde fire kast fra finalespillet. Ingen premie hjem til Norge i denne omgang. Steinar fikk en snittrating på også brukbare 894.

Dette var et helt supert arrangement! Alle flightene hadde sin egen spotter som også førte scoren. På denne banen var det lett å miste disker, og vi mistet hele fem disker under innkastinga på fredag. Spotterne bidro dessuten med å holde humøret oppe med sin engelske humor. Ellers kunne man etter runden nyte voksenbrus til 40 kr. I år var det tre plasser ledig, og vi vil anbefale flere å ta turen neste år. Vi finner absolutt ingenting å utsette på turneringen, så vi gir den terningkast 6.Open klassen ble vunnet av dansken Jeppe Sørensen med en snittrating på 1023. Bak han kom to finner og en svenske. Fire kast skilte første- og fjerdemann.

 

Putten satt

Seierspallen Herrer åpen