Yuri har vært på reisefot med reisestøtte fra ESK

Yuri Zelentsov har vært i Finland og spilt Tali Open. Her er et referat fra hans opplevelse i frisbeegolfens mekka:
Helt fra begynnelsen, allerede da jeg registrerte meg til turneringa, forsto jeg at det kom ikke akkurat til å gå på skinner.
Ved slutten av registreringa var jeg nr. 10 fra bunnen i PDGA-ratinga, INKLUDERT Grandmasters og Juniors!
Derfor bestemte jeg meg for å lage meg en handlingsplan og følge den presist. Én av oppgavene var å ikke miste ratingpoeng.

Jeg regna med at jeg kjente Tali-banen ganske godt. Da jeg bodde i Helsinki, spilte jeg der ofte, og jeg spilte til og med i Tali Open i 2007, men ting viste seg ikke å være så enkle. Banen hadde blitt utvidet fra 18 til 21 hull, kvaliteten på fairwayene hadde gått opp, det hadde kommet nye OBer og til og med en trippel MANDO.

På den første dagen måtte jeg venne meg til parken mens jeg prøvde å spille mere forsiktig. Som resultat fikk jeg ikke birdie og kasta 85 kast. På den andre dagen visste jeg allerede hvor og hvordan jeg kunne risikere. Dermed kunne jeg kaste 9 kast mindre enn forrige dag, ved å kaste 76 kast, noe som gleda meg veldig, siden det ga meg en ganske så god rating for meg på 922. Endringa i vinden på dag 3, derimot, medførte mye korrigering og lot meg ikke spille fullt så godt. Etter å ha spilt runden på 80 kast endte jeg opp på nr. 29 av 36 i Masters-divisjonen (ved registrering var jeg nr. 30). Jeg kunne selvfølgelig ha spilt bedre, og for å gjøre det måtte jeg ha ankommet 2-3 dager tidligere og trent godt i parken. Basert på turneringsresultatene gikk jeg opp en plass, men tapte dessverre innenfor rating. Jeg håper på at jeg vil få en mulighet til å rette opp i situasjonen i EM i Oulu i august.

Jeg vil råde de norske spillere sterkt til å dra på turneringer i Finland. De er alltid veldig godt organisert, parkene er i god stand og nivået på spillerne er veldig høyt.

Jeg er veldig takknemlig for min klubb – Ekeberg SK for støtten til min tur til denne turneringa.Yuri i fint driv under Tali Open

Ønsker du reisestøtte til en frisbeegolfturnering? Les mer om vår støtteordning her