Ekeberg Sendeplateklubb med god innsats i Hamar Open

Hele 16 ESK-spillere tok turen til Hamar for å kjempe om heder og ære i årets fjerde NC-turnering. Allerede i den uformelle pargolfturneringen på fredagen markerte ESK’s representanter seg, og sterkest var Arne og Thor som skrellet ved å vinne med sterke 44 (-11). På lørdagen braket NC’en løs i et uventet finvær og spesielt èn ekebergspiller lot seg ikke be to ganger:

Anders Nødland Danielsen vartet opp med solskinnsspill og hamret inn to runder på totalt 99 kast. Første runde på gode 52, andre runde på utrolige 47. Sistnevnte runde besto av ikke mindre enn 12 birdier! Med dette storspillet ledet Anders med ett kast på Dan Johansson og tre kast på Anders Haugen og Rune Langemyr etter dag 1. Unge Nødland Danielsen fortsatte å glitre på søndagen og før finalespillet hadde han fortsatt ett kast å gå på ned til svensken. Andre Johnsen fra Skien og Thomas Finborud fra Stovner knep de siste finaleplassene etter sterkt spill i semi’en.

Finalen kunne ikke blitt mer spennende! Dan kniper tre kast på Anders på de tre første hullene, og brått ligger Anders to kast bak. På fjerde finalehull – hull 7 – kaster Dan rett ut i OB-sivet og det ender med at han taper to kast til Anders på dette hullet – likt etter fire hull. Det bølger frem og tilbake på de påfølgende finalehullene og etter ni hull er stillingen 200-200 mellom Anders og Dan – Omspill er med andre ord et faktum. Det bites negler og sukkes tungt blant publikum i det de to jevnbyrdige konkurrentene gjør seg klar for å spille først hull i omspillet: hull 14  (ob- øya!). Anders parkerer dx-aviaren sin rett ved kurv, presset ligger nå på Dan. Han lar seg ikke vippe av pinnen, parkerer plasten sin ved kurven – birdie på begge. Akkurat det samme skjer på det neste hullet, men puttene måtte settes fra ca 8 meter. På tredje omspillshull avgjøres kampen om seieren. Anders er uheldig med en innspillshyze som så vidt berører noen grener, noe som medfører at han må sette en vanskelig straddel-putt på ca 10 meter i oppoverbakke. Puttforsøket lykkes ikke og Dan stikker av med seieren etter en intens thriller. Vi gratulerer Anders med en utrolig sterk 2.plass! Han har nå to andreplasser og en tredjeplass i Norgescupen hittil i år, og ligger godt ann til å vinne NorgesCupen sammenlagt før siste delturnering, NM, går av stabelen i Skien 2-4. september.

Ellers kvalifiserte både Vegar Larsen, Eirik Ansnes og Thor Johansen seg til semifinalen på Hamar. Eirik vartet opp med solid spill i semien og endte på en sterk 12. plass. Vegard ble til slutt nr. 17 og Thor 20. Videre ble resultatene for ESK´ere i Open som følger:

27. Halvor Kippe

29. Morten Indahl

29. Stian Winther

41. Nicolai Zimmer

43. Anders Ask

45. Tom-Henrik Sandvik

46. Ola Kolle

I masterklassen endte Arne Furre og Thomas Donsig- Vagmo på henholdsvis 4. og 6. plass. ESK-redaksjonen fornemmer imidlertid at begge vil nå finalen i NM i september.

I klassen Viderekommen ble det en hederlig 8.plass på Jøran Sandvik og 14. plass på Ole Kristian Bergheim.