Første reisebrev fra Heatland Open

Nedenfor følger det første av forhåpentligvis flere reisebrev fra noen Ekeberg SK-spillere som deltar i Eurotour-turneringen Heatland Open i Filipstad, Sverige.

En liten bataljon norske utøvere har tatt turen til Filipstad i Sverige for å delta på Heatland Open EuroTour #4. 

Vi er også en god gjeng fra Ekeberg Sendeplateklubb som har tatt turen til det store utland. 

Banen det spilles på er Kalhyttan Discgolfbane. En par 61 bane med skogshull, åpne sletter og mye OB. Her kan man virkelig få kjørt seg, men man kan også ende opp med å gå en kanonrunde. Vi har sett at treningsrunder går så lavt som -10. Andre har også tatt siffer opp mot +17. Så her vil det nok skille mye. 

Vi har tatt en liten prat med noen av gutta fra Ekeberg for å høre hva de tenker kvelden før kvelden. 

Lars Retterholt sier: 

» For egen del virker banen krevende, men rettferdig. Mange spesifikke linjer som krever både kraft, kontroll og godt discvalg. Følelsen er at det ikke er ofte man blir straffet veldig hardt for feil (i den grad man kan si det i en skog), men at man skal treffe godt – og putte godt – om man ønsker å plukke med seg noen birdies.

Selv har jeg ikke de største forventningene til egen prestasjon resultatmessig, men ser for meg å være fornøyd med en runde fra +6 og ned om det regner og blåser i morgen. Tipper de beste på en slik dag ligger rundt -7/-8. Gleder meg sykt til å komme i gang og ber til høyere makter om ikke å kaste fra drop på hull 1 i morgen.»

Marius Dydland:

«Planen er å følge gameplan, holde seg i fairway og spille ryddig. Ikke ta for mye risiko i runde 1.»

Espen Zachariassen:

«Helt grei bane. Ikke altfor mange kule hull dessverre, men blir moro uansett. Blir spennende å kunne teste nivået mot vesentlig mye bedre motstand. Gameplan er å være god B-)»

Tor-Iver Skjæggestad:

«Synes banen er helt grei. Det blir fort å jakte på par isteden for birdies! Har fått inn et par gode runder, men blir spennende imorgen når det skal regne! Ønsker alle Ekeberg-gutane lykke til!»

Henrik Roppen:

«Bana er krevende på mange områder. Samtidig er det en veldig rettferdig bane. Med 3 hull under 100 meter kreves det mange lange kast med spesifikke linjer. Det bør passe meg bra og håper å spille over rating. Men som første gang i et såpass godt felt skal man vel fort få seg en reality check. Vi krysser fingrene og satser på å ha et par ESK-gutter langt oppe på resultatlistene.

Med det tenker jeg vi bare tar kvelden, får oss en god natt søvn og satser på greit vèr i morra.

Scores kan følges på PDGA Live.

Tee times er:

Lars Retterholt – 10.30

Marius Dydland – 12.00

Espen Zachariassen – 12.12

Henrik Roppen – 12.24

Tor-Iver Skjæggestad – 13.24