Nordic Female Open Sandnes 2023

Dette er en turnering arrangert av damer i miljøet, der vi ønsker å inkludere deltakere fra hele Europa. Turneringen har som mål å både være en startplass for damer som ønsker seg turneringserfaring, samtidig som den skal tilby utfordringer for erfarne spillere. Det ble både arrangert Open- og amatørklasser.

Eirin Brun er en av initiativtakerne og spilte også i turneringen, her følger hennes rapport:

Den første Nordic Female Open ble arrangert siste helga i mai i Sandnes. Jeg har fått være med å planlegge årets turnering. Vi som har startet opp dette konseptet ønsker at den på sikt skal bli en årlig internasjonal turnering kun for damer. Årets deltakertall ble 26 fordelt på 5 klasser (FPO, FPO 40, FA1, FA2, FJ18), hvor vi spilte 2 runder fordelt på 2 dager med sosialt opplegg på kveldstid.

I første runde sitter endelig mange av drivene mine, både forehand og backhand. Dette setter meg i posisjoner for 2 eagle, og en god del birdie muligheter. Men jeg opplever at spillet mitt har snudd på dagen, og at putten rett og slett er fraværende. Bommer på alt utom 3 meter. Jeg avslutter runden med +7, 4 kast bak ledelsen.


Etter første runde ble deltakere og frivillige fordelt i grupper for en 9 hulls turnering. Reglene var at alle skulle spille med en disk (fuse), som vi hadde fått i spillerpakka. Vi skulle også kaste en terning som bestemte hvilken type kast du skulle kaste (forehand, backhand, roller, hyzer og anhyzer). En morsom runde hvor jeg blant annet gikk med en engelsk spiller. På runden fikk jeg jobbet litt med putten min, og endte til slutt opp på en 3. Plass. En morsom og uanstrengt runde med fokus på det sosiale. 

I runde 2 får jeg endelig relativt god kontroll på drivende. Puttingen er litt marginal, i stede for helt utenfor kurv. Dette resulterer i en runde på – 3 med 7 birdies og 3 stk OB. Dette er lik rundescore som førsteplassen, så jeg ligger fortsatt 4 kast bak før finalen starter.

Med 4 kast bak førsteplassen er det kun offensivt spill som gjelder i den siste runden. Pausen mellom rundene var lang og med en kropp som rekker å stivne blir det flere dumme kast. Avstanden øker hele veien. Men jeg tar en fin 2. plass, 8 kast bak vinneren.

Turneringen ga meg mange fine opplevelser. Et flott opplegg og fin oppkjøring til NM i Selbu. Det var spesielt gøy at det kom internasjonale spillere til turneringen. Vi håper på mange flere deltakere neste år når turneringen går på Sukkevann siste helgen i mai/første helga i juni (dato avhenger av NC).