Onsdagsgolfen 2010

Sesongens onsdagsgolf kan på mange områder kalles en suksess. Oppmøte har stort sett vært rundt 30 deltagere med 42 som bestenotering og rekord.  Sesongen startet 7. april og sluttet 20. oktober og i løpet av denne tidsperioden på 28 onsdagsgolfer har hele 140 forskjellige spillere deltatt! Alt fra de ferskeste av de ferske til beste av de beste.

Årets første runde ble vunnet av Magnus Petersen, og Vegar Å. Larsen vant den aller siste. Flest seiere var det til slutt Thomas Finborud som tok, og han endte med 5 totalt. Magnus, Espen Møkkelgjerd og Stian Winther delte 2. plassen med 4 seiere hver. Gratulerer!

Thomas Finborud sto til slutt også med årets beste score. Flere var nære, men 46-runden til Thomas den 23. juni var det ingen som klarte verken å slå eller tangere! Gratulerer!

Allerede nevnte Espen, Thomas og Magnus er også topp-3 når det gjelder «beste snitt». Espen spilte 6 runder med 49 kast i snitt pr. runde. Thomas med 12 runder på samvittigheten gikk på 51,42 i snitt mens Magnus spilte 15 runder og gikk på 51,53 i snitt. Gratulerer!

«Birdiecupen», «antall birdies» og «topp poeng totalt»  ble alle vunnet overlegent av Stian Winther foran Magnus og Eirik Ansnes. Magnus tar 2. plass i «birdiecupen» mens Eirik tar 2. plass i de to andre. Gratulerer!

På damesiden har 22 damer vært med i år, og Åshild Nygaard troner helt på toppen med 69 kast i snitt på 8 runder. Lene M. Andersson med snitt 71,6 kast på 10 runder, og Emma Wingstedt med 7 runder og snitt på 75,8 kast fyller opp resten av pallen. Gratulerer!

Ace

I alt ble det 8 ace i løpet av sesongen:

Hull 2 av: Thomas Donsig

Hull 6 av: Kris Torp

Hull 10 av: Lasse Bengtson, Magnus Petersen

Hull 11 av: Jonathan Gewirtz, Magnus Petersen

Hull 13 av: Kim Børvind

Hull 15 av: Anders N. Danielsen

Eagle

Hull 14: Magnus Petersen, Anders N. Danielsen

Birdie/Par/Bogie

Birdiefattigst var hull 3 med kun 2 stk. Ikke overraskende er det hull 13 hvor det kastes flest birdier. Hele 389 stk.

429 par ble spilt på hull 2 mens hull 7  med 188 stk. er hullet med færrest par.

Flest bogies, 300 stk, blir det på hull 11. Hull 13 derimot har kun påført 48 spillere bogie.

Vanskeligst/lettest

Statistisk sett er hull 7  det klart vanskeligste med klart flest dobbelbogies og dobbelt så mange trippelbogies eller mer som neste hull. Hull 7 har også færrest par, og kun 5 birdier bak seg.

Hull 13 blir det klart letteste hullet på banen. Fasiten viser ingen trippelbogier eller mer, klart færrest dobbelbogier og bogier, og samtidig overlegen i antall birdier.

Ekeberg Sendeplateklubb takker for oppmøtet og håper på et enda bedre 2011!