Rapport fra Heatland Open (Eurotour #4)

Hele fem ESK-spillere deltok i Heatland Open i Filipstad, Sverige, sist helg. Vi publiserte nylig et reisebrev fra gutta før turneringen kom i gang. Nedenfor følger en liten rapport fra deres opplevelser etter fullført turnering.

Første internasjonale turnering er gjennomført. For en opplevelse det har vært! 

Vi var en god gjeng fra ESK som hadde tatt turen til Filipstad, Sverige for å delta på årets fjerde stopp på Eurotouren. Det skulle vise seg å bli en herlig opplevelse for oss alle. 

Vi ble møtt av en fantastisk forseggjort bane med trange linjer, spesifikke kast og mange «hvite linjer» (OB). 

For de fleste av oss ble dette en liten reality check i møtet med noe av det beste europeiske spillere har å by på. 

Forventningene var blant mange, høye, og noen gjorde seg absolutt ikke bort. 

Noen bemerkelsesverdige resultater blei det også til slutt. 

Vår mann Espen Zachariassen endte opp med å kaste lengst av alle på det vanskelige hull 18, og stakk dermed av med premie for «longest drive». Vi gratulerer. 

Marius Dydland ble beste fra reisefølget med +7 toalt og en delt 60. plass. 

Espen Zachariassen fulgte hakk i hæl med +8 totalt og delt 64. plass. 

Lars Retterholt endte på +9 totalt og delt 71. plass. 

Et lite hopp ned til Henrik Roppen på +15 totalt og en delt 93. plass. 

Med Tor-Iver Skjæggestad på +24 og en delt 114. plass. 

Felles for alle var at det var en av de tre rundene som var en del svakere enn de to andre. Så med fullklaff kunne dette endt virkelig så bra! 

Vi har fått noen tanker fra de reisende. 

Marius Dydland: 

«Én ok runde, en veldig bra runde og én sliterunde. Min første ordentlige turnering i år og min første runde i utlandet. Dette tatt i betraktning er jeg totalt sett fornøyd med å spille på rating. Veldig gøy å møte spillere fra utlandet. Alt i alt en skikkelig bra tur med bra folk!»

Espen Zachariassen:

«Ordentlig misfornøyd med resultatet. Hadde topp 20 som et realistisk mål, og skjønte tidlig at det var bare å glemme når jeg ikke lenger husket hvordan jeg skulle putte. Runde 2 gikk bedre enn første og runde 3 bedre enn den 2. igjen. Grepet på putterne ble helt annerledes enn jeg hadde sett for meg, så det var dritt. Kasta veldig bra alle rundene og gøy å spille med folk man ikke kaster med til vanlig i Norge. Satser på at dette var årets nedtur😮‍💨 Bedre lykke på NC3!»

Lars Retterholt:

«Etter en fot i bakken kan jeg ikke annet enn å si meg fornøyd med helgen. Runder på +4, +2 og +3 er alle under hva jeg satt meg som mål (som var +6), og samtidig langt over min nåværende rating.

Prestasjonsmessig føler jeg at jeg klarer å følge plan og gjøre de rette valgene underveis, samtidig som det er noen skikkelige blundere som skal være fort gjort å rette opp i. Puttingen er shaky under hele turneringen, så der er det mange kast å hente. Utrolig kult å få matchet seg mot et så bra felt, og veldig motiverende å se at treningen gir resultater. Det er sikkert en nedtur rett rundt hjørnet, men helgen var en opptur for meg 😊«

Henrik Roppen:

«Dette var en utrolig kul opplevelse. Det starta ikke som jeg hadde tenkt med dobbel bogey på de to første hullene for turneringen. Derfra ble runde 1 en mental prøvelse. Endte inn på +12 totalt. Jeg gjorde en del justeringer til runde 2, og endte på +3. I siste runde bestemte jeg meg for å angripe. Når putten i tillegg begynner å sitte ble det rett og slett gøy ut på der. Endte på par, og snitter i så måte litt over egen rating. Litt misfornøyd totalt sett, men tar med meg verdifull læring fremover. En super tur, med supre folk!»

Tor-Iver Skjæggestad:

«Da er eventyret over for min del. Man merket fort at man gikk inn i turneringen med altfor høye ambisjoner. Første runde gikk rett vest, etterfulgt med en litt bedre runde 2, og en helt ok runde 3. Alt i alt så har det vært en fin tur, der man tar med seg masse erfaring til senere!»

Med det takker vi for oss for denne gang, og gleder oss stort til neste gang! Tusen hjertelig takk til alle vi spilte på kort med, og en spesiell takk til Ekeberg Sendeplateklubb for støtten på denne turen! Verdens beste sendeplateklubb i alle fall! <3