Reisebrev fra Kokkedal Open (Eurotour), 6. – 7. mai 2017

Ekeberg Sendeplateklubb har en rekke spillere som representerer klubben i turneringer i utlandet. Klubben setter stor pris på at våre utsendte deler av sine erfaringer med resten av våre medlemmer og andre som følger oss gjennom korte reisebrev, som publiseres på våre hjemmesider. Nedenfor følger et reisebrev fra Kokkedal Open, en Eurotour-turnering i Danmark, skrevet av Ola Kolle og Dagfinn Valen Brendemo.

Årets tredje Eurotour ble spilt i Danmark 6. – 7. mai. Turneringen gikk på to forskjellige baner, Eghjorten (Hillerød) og Fredtoften (Kokkedal). Fredtoften har hatt mange ET-er før, og er en variert bane med mange høydeforskjeller og tekniske hull. Eghjorten er en relativt ny bane. Den er designet av Karl Johan Nybo (som for øvrig vant turneringen), og er en par 66(!) skogsbane med mange lange hull. Begge banene er nydelige, og det anbefales virkelig å prøve dem. Etter å ha spilt begge to, har du nok testet de aller fleste kast du har i arsenalet ditt.

Norge stilte mannsterke, og Ekeberg var der med tre utsendte. Bjørn-Erik Johansen leverte sterkt spill hele helgen, og klarte å karre seg til finalen som sistemann. Veldig imponerende, spesielt med tanke på at det bare var de tolv beste som kom dit. Dagfinn og Ola leverte ikke spillemessig som de hadde håpet, men hadde en strålende helg likevel. Mye nyttig erfaring blir tatt med tilbake til Norge. Som de gode gjestene vi var, fikk vi delt ut litt ratingpoeng til våre danske brødre. Det må likevel nevnes at Dagfinn og Espen Larsen (fra Sandnes) vant mixed (am+open) pargolf på fredag, som var en fin opptur.

Det anbefales å ta en titt på Prodigy Discs sine YouTube-sider, der andre-, tredje-, og finalerunden ligger ute. Da får man i tillegg til å se dominerende spill fra Karl Johan, også et inntrykk av de fine banene. Dessuten er Skiens unge fyrste Jonas Pettersen med på alle de rundene. Han imponerte stort i helgen, og ble beste nordmann i Open med en fjerdeplass. Chapeau!

Dagfinn og Ola takker ESK for reisestøtte og en dejlig helg. Vi er stolte av å representere klubben vår.

(Fullstendig resultater finner du hos PDGA.)

Bjørn-Erik, Ola og Dagfinn.

Bjørn-Erik driver.

Ola driver.