Til deg som drømmer om USA-tur.

Vi mistenker at mange andre sitter med samme drøm om å gjennomføre en frisbee-tur til USA. Vår tur kan du lese om i reisebrevene under. Men vi har også notert oss noen viktige erfaringer og tips til deg som vil følge i fotsporene til Sindre og Joakim!

For det første:

Dra! For guds skyld. Hvis du overhodet har mulighet, reis. Vi sitter igjen med en engangsopplevelse vi aldri ville vært foruten. Det finnes nok ingen som er mer vennlig innstilte enn frisbee-spillere i USA. 

For det andre: planlegg godt.

Før vi dro hadde vi mange titalls timer med planlegging og research bak oss. Vi startet med å kartlegge aktuelle baner/byer vi ville besøke. Deretter undersøkte vi mulige turneringer vi kunne delta i forså å sette banene og turneringene sammen i en slags sirkel/loop. Siden vi uansett skulle ende på samme sted som vi startet lot vi den billigste flybilletten bestemme hvor turen begynte. For oss var det New York. 

Etter det var det bare å plotte inn AirBnbs og hoteller/moteller langs ruten. Med unntak av én AirBnb hadde vi bestilt alt av overnatting i forkant. Med et rigid excel-skjema som fortalte oss hvor vi skulle kjøre og når, slapp vi å bruke verdifull tid på å improvisere underveis. Mer tid til å kaste frisbee langt inn i skogen. Deilig! 

Vi brukte ca. 55 000 hver på hele eventyret, hvor den dyreste posten var overnatting. Til tross for at vi prøvde å bo så billig som mulig når vi kunne, måtte vi ut med rundt 20 000 hver for overnatting. Vi dro utenfor turistsesongen, som nok også gjorde det litt billigere. 

Billeie i 33 dager + drivstoff og bompenger kostet litt over 10 000 pr. pers. Forsikring kjøpte vi ikke fra utleiefirmaet (Avis) da norske reiseforsikringer eller egen bilforsikring stort sett dekker det som trengs. Vi ble tipset om dette og sparte trolig mellom 5-10 000 på det. 

Flybilletten var på ca. 5000 tur/retur pr. pers. Vi skulle kjøre en «sirkel» gjennom det østlige USA, som vist på bildet over, så det spilte ingen rolle hvor vi fløy til og fra. De billigste billettene på ruten var til New York, så vi dro dit og tok buss til Boston, Massachusetts hvor vi leide bilen. 

Resten av budsjettet gikk primært til mat/drikke, men noe også til arrangementer, booking av baner, nye disker (som det ble overraskende mange av) og andre småutgifter. 

Mest verdi for pengene lå nok i å kjøpe amerikanske sim-kort med ubegrenset data. Det kostet ca. 500 kroner pr. pers og sparte oss 199 kroner gigabyten. 

Hvis du vurderer å gjennomføre en slik tur: ikke nøl med å ta kontakt med noen av oss! Vi vil mer enn gjerne gå nærmere inn på detaljer, gi noen tips og dele flere erfaringer som mest sannsynlig vil komme deg til gode. 

Avslutningsvis vil vi igjen takke Ekeberg Sendeplateklubb for å støtte oss på vår reise gjennom USA og la oss publisere disse reisebrevene!

Hilsen

Joakim og Sindre